HENK SNOEK

Beeldende Kunst
Home Biografie Schilderijen Foto's Diversen Links Contact

j

LOGO

BIOGRAFIE HENK SNOEK (Snelle) 

Schildertechniek 
Het werk van Henk Snoek (Snelle) ontstaat via een proces van experimenteren; het laag over laag als het ware boetseren met verf, het zoeken naar de harmonie in vorm en kleur en dan proberen te stoppen op het juiste moment. De mens, in het bijzonder de vrouw, de natuur, het landschap en veelal eenvoudige thema’s zijn de inspiratiebronnen voor zijn werk. De schilderijen worden voornamelijk uitgevoerd op doek met acrylverf.

Opleidingen 
Hij volgde diverse opleidingen en cursussen al dan niet afgerond. O.a. deed hij de voorlopleiding van de Rietveld Academie en vervolgens enkele jaren de avondopleiding aan deze academie; volgde hij in Amsterdam een opleiding leraar tekenen en schilderen (niet afgerond); deed o.a. een etscursus bij de voormalige Werkschuit te Amsterdam en portret, model en fotografie. Bij de plaatselijke kunstenares en keramiste Jannig Kwakman praktiseerde hij zo'n 8 jaar in klei- en boetseertechnieken.

Galerie in Volendam gehad 
Van 1997 t/m 2002 had Henk Snoek aan de haven van Volendam een kleine galerie. Hierin exposeerde hij uiteenlopend werk van kunstenaars in allerlei disciplines (foto, keramiek, glaswerk, glas in lood, schilderijen, etsen, aquarellen enz. enz.).

Exposeren 
Henk Snoek exposeert elk jaar in de laatste week van de junimaand tijdens de Volendammer Dagen zijn nieuwste werken. Op deze dagen in het weekend is er dan o.a. een expositie in Volendam, waarbij verschillende kunstenaars uit de gemeente Edam-Volendam en uit de regio hun werk laten zien. Een ieder is hierbij van harte uitgenodigd om de expositie en het historisch Volendam dan te komen bezoeken. Entree is vrij.Adresgegevens:
Henk Snoek (Snelle)
Tel.  0299-36 83 66 of 06-29 12 05 19

Emailadres: snoekh@xs4all.nl